Over ons

Het Bellopad, geopend in 2017,  is een 19km lang wandelpad van Mijdrecht via Vinkeveen naar Abcoude dat ook goed in delen te wandelen is. Vooral het stuk bij Abcoude en Baambrugge (zo’n 1.5 uur heen en terug), en de route tussen Wilnis en Gemaal de Ruiter in Vinkeveen (ongeveer 2.5 uur heen en terug) is erg fraai. Als u het hele pad loopt komt moet u in het begin in Mijdrecht even doorbijten – maar vanaf Wilnis wordt het. mooi. Vlak na het Gemaal de Ruiter is het weer even druk ronde de A2, maar vanaf Baambrugge is de route verrassend, leuk en mooi. Er zijn onderweg ook lekker veel. pleisterplaatsen – heerlijk voor de inwendige mens. 
Monumenten, een ruïne, sluizen, een gemaal, weidevogels, plassen, polders en verre einders. Je wandelt over het oude spoor van de ene naar de andere beleving. Het schilderachtige dorpje Baambrugge, het Demmerikse wetland met zijn weidevogels en het met sloten doortrokken vlakke land met een kerktoren aan de horizon: het is genieten. 
Hierboven ziet u Klaas Pater en Gert Tetteroo, voorzitter en directeur van de Stichting Spoorhuis Vinkeveen. De Stichting, initiatiefnemer van het Bellopad,  werkt aan het behoud van het Spoorhuis, organiseert evenementen die de locale cultuur en natuur vieren en maakt van het bijzondere pand en zijn omgeving een broedplaats voor meetings, films en evenementen.
Het Bellopad zou niet mogelijk zijn geweest zonder de cruciale inhoudelijke en financiële steun steun van de onderstaande partners:

Ook tal van privé-personen hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Wij danken Dick Boogaard, Luuc Mur, Job van Amerom, Carine Nieman, Maeike Pebesma, Miriam Jonker, Kees de Lange, Cock Willers, Rutger de Graaf, Jan Piet Stuursma, Mark Compeer, Dick Pater, Erica van der Stap, Paul Suurmond en tal van anderen.
Het Bellopad is nog niet af. De komende jaren verrijken we pad en website met nieuwe informatie, juist voor mensen die verdieping van kennis zoeken. Ook zullen we steeds nieuwe doelgroepen aansporen dit rijke pad te wandelen. Dus mail uw tips, suggesties en verbeteringen naar Gert, info@hetspoorhuis.nl
Stichting Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, 3645 ED Vinkeveen

Directeur: Gert Tetteroo
Bestuursleden: Klaas Pater, Christine Boland en Geerte Wachter. 

info@hetspoorhuis.nl | www.hetspoorhuis.nl

Het Bellopad is vernoemd naar de Bello, een beroemde locomotief die hier ooit reed
Het oude spoor is nu een wandelpad, vlakbij Amsterdam en Utrecht
U passeert ook deze oude brugwachterswoning, hier gefotografeerd in 1960 door Roef Ankersmit. Alleen de fundamenten staan er nog - de ruïne van Vinkeveen
Hollands landschap op zijn mooist
© 2023 - Het Bellopad | Powered by WebSteps