Eten onderweg / Vervoer

Hoe komt u bij het Bellopad – tussen Amsterdam en Utrecht:

Als u in Mijdrecht begint:

Het beginpunt van het Bellopad is het oude station van Mijdrecht – op de hoek van industrieweg en de rondweg.
Het adres voor uw routeplanner: Rondweg 3 A, Mijdrecht. Er wordt hier momenteel gebouwd – zie de aanwijzingen in het hoofdstuk ‘route’ van deze site.
Hoe hier te komen per openbaar vervoer: vanuit Amsterdam, Breukelen, Woerden en Hilversum zijn er directe busverbindingen naar Mijdrecht. Het eerste stuk van het Bellopad, van Mijdrecht naar Wilnis, is interessant maar niet moeders mooiste. U loopt al snel over het oude spoor maar in een drukbebouwde omgeving. 

Als u in Abcoude begint:
u kunt vanaf het NS station Abcoude wandelen naar het beginpunt van het Bellopad – ongeveer 10 minuten naar hotel de  Witte Dame, Stationsplein 3.

Als u het Bellopad in etappes wandelt:

Etappe  Wilnis begraafplaats – Gemaal de Ruiter/Leonardo-hotel (ongeveer 1 uur en 30 minuten wandelen, en daarna wandelend of met bus 130 op de Groenlandse kade terug).
Schrijver dezes vindt dit -met het stuk langs de Angstel vanaf Abcoude – het hoogtepunt van het pad.  Heen en terug wandelen is het mooist (ongeveer 2,5 uur), maar anders kun je terug naar Wilnis  bus 130 op de Groenlandse kade Vinkeveen (pal bij het Apollo-hotel) nemen naar Wilnis Marickenlaan.. Bij de begraafplaats in Wilnis (Ringdijk 4) is ruime parkeergelegenheid. 

Wandelaars die het hele Bellopad willen lopen van Mijdrecht naar Abcoude, en dan terugkeren naar het beginpunt in Mijdrecht ivm geparkeerde auto kunnen kiezen uit eigen vervoer, openbaar vervoer of taxi.
Openbaar vervoer:
Van Abcoude terug naar Mijdrecht: neem de trein naar Breukelen (10 minuten), en daar de bus naar Mijdrecht Centrum (bus 130, ongeveer 30 minuten).

Heeft u een betere route gevonden, of is onze informatie verouderd: laat het ons weten via info@hetspoorhuis.nl

PLEISTERPLAATSEN

Een van de fijne aspecten van het Bellopad – naast de natuur en cultuur – zijn de vele pleisterplaatsen. Hier kunt u even genieten van  een zeer divers aanbod aan verfrissingen en versterkingen. Eet smakelijk!

Cafe Restaurant Rendez Vous ligt vlakbij het beging van het Bellopad in Mijdrecht. Ideaal om af te spreken! 7 dagen per week open (ma – za vanaf 10.00, zondag vanaf 11.00). Het is hier niet voor niets altijd lekker druk! www.rendezvous.nl
Hotel Mijdrecht Marickenland. Ligt vlakbij het begin van het Bellopad in Mijdrecht, u bereikt dit via de oude spoorbaan! Zeer geschikt voor ontbijt vanaf 07.00, en ook voor een overnachting als u Abcoude – Mijdrecht – Abcoude in twee dagen wilt lopen: www.hotelmijdrecht.nl
Leonardo Hotel / The Harbour Club in Vinkeveen. Halverwege de route en vlakbij het Gemaal de Ruiter, u bent welkom in de mooi vormgegeven bar Vink of op het heerlijke terras van de Harbour Club aan de Vinkeveense plassen. Van sandwiches tot een complete Japanse lunch. De Harbour club is alle dagen open vanaf 11.00, in cafe Vink kunt u al vanaf 09.00 terecht. www.theharbourclub.com/vinkeveen.
Restaurant Esca in Vinkeveen (bij Villa Lokeend). Mooi gelegen aan de Vinkeveense plassen, en open zeven dagen per week vanaf 11.00 uur. http://hotelrestaurantvillalokeend.nl/restaurant/
Cafe-restaurant De Viersprong in Vinkeveen, op de kruising van de Groenlandse kade en de Baambrugse Zuwe. 7 dagen per week open vanaf 12.00, en schrijver dezes vindt hun spare-ribs de beste van NL. www.viersprong.nu
Cafe Restaurant De Punt in Baambrugge, wereldberoemd voor zijn appeltaart en ligging aan de Angstel. Is even een stukje weg van het Bellopad maar zeker de moeite waard.
De Witte Dame in Abcoude, het eindpunt (of beginpunt, t is maar hoe je dat bekijkt) van het Bellopad). Van buiten het indrukwekkende oude station van Abcoude, van binnen fraai modern design interieur met lekkere kaart, en bij mooi weer fijn (!) terras: https://www.hoteldwd.nl. Was enkele jaren gesloten, maar sinds maart '23 weer open!
Het centrum van Abcoude is ook een bezoek waard, met bijvoorbeeld cafe-restaurant De Eendracht, paar minuten lopen van het Bellopad. Heerlijk terras!
Natuur: poldersloten in de Demmerikse polder
Cultuur: het Spoorhuis van Vinkeveen
Natuur: langs het oude spoor, door een vogelreservaat
Cultuur: het prachtige gemaal de Ruiter uit 1923
© 2023 - Het Bellopad | Powered by WebSteps