Over ons

Het Bellopad is een 19km lang wandelpad van Mijdrecht via Vinkeveen naar Abcoude dat ook goed in delen te wandelen is. Vooral het stuk bij Abcoude, en de route tussen Spoorhuis Vinkeveen en Gemaal de Ruiter (ongeveer 1.5 uur heen en terug) is erg fraai.

Monumenten, een ruïne, sluizen, een gemaal, weidevogels, plassen, polders en verre einders. Je wandelt over het oude spoor van de ene naar de andere beleving. Het schilderachtige dorpje Baambrugge, het Demmerikse wetland met zijn weidevogels en het met sloten doortrokken vlakke land met een kerktoren aan de horizon: het is genieten. Er zijn ook een paar drukke stukken, met name het begin in Mijdrecht en de route onder de A2, maar daarna geniet je des te meer van als het moois dat dit pad te bieden heeft.

Hierboven  ziet u Klaas Pater en Gert Tetteroo, voorzitter en directeur van de Stichting Spoorhuis Vinkeveen. De Stichting werkt aan het behoud van het Spoorhuis  en maakt van het bijzondere pand een broedplaats voor sociale, maatschappelijke en culturele gebeurtenissen en evenementen.
Het Bellopad zou niet mogelijk zijn geweest zonder de cruciale inhoudelijke en financiële steun steun van de volgende partners:

Ook tal van privé-personen hebben een belangrijke bijdrage geleverd. Wij danken Dick Boogaard, Luuc Mur, Job van Amerom, Carine Nieman, Maeike Pebesma, Miriam Jonker, Kees de Lange, Cock Willers, Rutger de Graaf,  Jan Piet Stuursma, Mark Compeer, Dick Pater, Erica van der Stap, Paul Suurmond en tal van anderen.

Het Bellopad is nog niet af. De komende jaren verrijken we pad en website met nieuwe informatie, juist voor mensen die verdieping van kennis zoeken. Ook zullen we steeds nieuwe doelgroepen aansporen dit rijke pad te wandelen. Dus mail uw tips, suggesties en verbeteringen naar Gert, info@hetspoorhuis.nl

Stichting Spoorhuis Vinkeveen, Demmerik 68, 3645 ED Vinkeveen

Bestuursleden: Klaas Pater, Christine Boland en Aziz Bekkaoui.
Directeur: Gert Tetteroo

info@hetspoorhuis.nl | www.hetspoorhuis.nl